Øreakupunktur hos naturmedicin-aarhus

Øreakupunktur er en effektiv behandlingsform til mange forskellige tilstande, bl.a. til behandling af smerter i muskler og led.

Øret er et mikrosystem, hvor man ligesom med fødderne kan få kontakt med nervebaner fra alle kroppens organer, led, muskler og til hjernen. Øreakupunktur har dermed en stærkt regulerende effekt på krop og psyke og er kan derfor bruges ved mange tilstande i kroppen. Fx. bruges øreakupunktur mod muskelspændinger, nervesmerter, smerter i muskler og led, funktionelle lidelser, til afvænning og ved psykiske ubalancer.

Øreakupunktur er relevant for dig, hvis du døjer med:

  • Smerter i muskler og led, fx. smerter i knæ
  • Allergi
  • Senfølger efter influenza, fx. hoste
  • Refluks og andre udfordringer i fordøjelsen
  • ·Nikotinafhængighed

Her i klinikken

  • ·En behandling med øreakupunktur indledes altid med en kort snak om dine symptomer. Herefter vurderer vi, med afsæt i dine symptomer, hvilken behandlingsform, der er relevant for dig
  • Under behandlingen ligger du på en briks, mens jeg søger efter gode punkter på øret.
  • ·Hvis du ikke kan lide at få behandling med nåle, findes der altid et andet alternativ
  • ·Øreakupunktur indgår i de fleste konsultationer i klinikkenFå akupunktur uden nåle

  • Behandling foregår primært med magnetkugler og du kan dermed få akupunktur helt uden uden nåle

Hvad er øreakupunktur?

Øreakupunkturen blev oprindeligt 'opdaget' af franskmanden Dr. Paul Nogier i 1950'erne. Paul Nogier var uddannet ingeniør, biolog og læge. Sammen med sit team af forskere og læger udviklede de auriculoterapi'en, som den franske øreakupunktur kaldes.

Dr. Nogiers søn, Raphael Nogier, der også var læge videreudviklede behandlingsformen til også at opfatte auriculomedicin.Hvordan foregår øreakupunktur

Med en trykpen eller ved at mærke efter VAS-puls samtidig med at man søger punkter i øret, findes de punkter, der 'har behov for behandling'. VAS puls er kroppens måde at fortælle, hvilke punkter i øret, der reflekterer et sted på, eller I kroppen, hvor der er behov for behandling. Ved at bruge VAS-pulsen under behandling bliver behandlingen 100% individuel.

Når de bedste punkter er fundet, så sættes der en magnetkugle på punktet med et lille stykke plaster. Magnetkuglen har lige så stor effekt, som en nål. Plastret med magnetkuglen skal blive siddende på øret i 7-10 dage, hvor den har den bedste effekt.Auriculomedicin

Med auriculomedicinen, som blev udviklet af Rafael Nogier, er det muligt at undersøge kroppens balance på celleplan, organplan, muskulært plan, motorisk, neurologisk, hormonelt, psykisk og mentalt. På den måde er det muligt at bruge auriculemedicinen som et diagnoseværktøj.

Når det er afdækket, hvilke områder i kroppen, der er i ubalance og har brug for behandling, så er det efterfølgende muligt at behandle punkterne. I auriculomedicinen behandler man udover med magnetkugler, også med farvet lys og frekvenser. Lys og frekvenser stimulerer punkterne i øret på en endnu mere præcis måde en en magnetkugle og har derved ligeledes en rigtig god effekt.

Auriculoterapi og auriculomedicin er ikke det samme som Nada.Øreakupunktur kombineret med posturologi

Posturologi er læren om kropsholdning. Den er en forståelse af kroppens evne til at stå oprejst i rummet og hele tiden opretholde en balance ved hjælp af muskeltonus (muskelspænding) og er dermed et resultat af et komplekst samspil med vores neurologiske styresystem. I en konstant søgen efter balance, sker der af og til det, at kroppen kompenserer og der kan skabes ubalance og overbelastninger andre steder. Dette fører til muskelspændinger og ofte skævheder i kroppen.

Ved at behandle posturologisk, arbejdes der på at finde årsagen til skævhederne. Årsagerne kan ofte behandles med øreakupunktur. Derfor går posturologi og øreakupunktur så godt sammen og af samme grund indgår de også begge som led i en smertebehandling her i klinikken.


Studier viser gode resultater med smertebehandling med øreakupunktur: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31433010/